Velkommen til Dogman Blogg

Iløpet av våren vil dere i bloggen vår kunne følge Sigrid og hennes Whippet Penny på deres reise mot agility-tittel og opprykk til KL2.
 

Pause i AgilitytreningenNå som de faste agilitytreningene avsluttes og sommerferien starter, tar vi en pause i agilitytreningen.  Hundeklubben har fellestreninger som vi kan delta på to ganger i uken, men med jobb blir dette litt vanskelig å kombinere. Så vi kommer sterkere tilbake i slutten av Juli!

Som hund og eier drar Penny og jeg ofte på skogsturer eller fjellturer. Noen smutthull til trening blir det også der, hvor hun kan hoppe over tømmerstokker og løpe rundt trestammer.

På plena har vi 5 busker vi kan trene rundt på, og plass til ett hinder, men store treningen blir det ikke. Så vi prøver å ta minst en lang fjelltur i uken.

På fjellet og i skogen er det nå veldig viktig å ha bånd på hunder på grunn av viltdyrene som har fått sine babyer. Et godt bånd og en god sele er da ultimatum for oss, vi bruker sele og bånd fra Kennel Equip.

// Sigrid og Penny
 
Poststed: 15.06.2016 09:38:15 av Global Administrator | med 0 kommentar


Alternativ trening hver dag!
 

En hund fortjener å brukes i hverdagen. En tur hver dag er det man tenker en hund trenger, sant nok, de trenger mosjon. Men de fortjener å bruke hodet sitt også, tenke og jobbe for belønning.

Over tid har Penny trent balanse på lekeplassen her hjemme. Det står to husker som hun kan stå på. Det tok tid før hun skjønte at hun skulle stå på dekket med alle 4 beina, men med en god dose tålmodighet og flere uker med klikkertrening for å få det til gikk det.

I starten lærte jeg Penny ting som snurre rundt seg selv, gi high-five, gi labb med en og en labb og bytte på kommando. Hunder kan lære så utrolig mye!

Nå kan hun balansere på husken på lekeplassen. Dette gir bedre koordinasjon, og bygger den indre muskulaturen. Dette er spesielt viktig ettersom det forebygger skader hos en agilityhund.

På dager der jeg som hundeeier ikke orker å gå en lang tur etter en slitsom dag på skole eller jobb, er det veldig kjekt å kunne ta frem en boks godbiter og en klikker. Det tar kanskje 10 min før hunden begynner å bli sliten, men dette kan man gjøre ett par ganger i løpet av en kveld. Men det erstatter ikke turen, de må også få strekke på beina.

Med både trening for kropp og hodet får man en sunnere hund!

// Sigrid og Penny
 

 
Poststed: 07.06.2016 11:02:52 av Global Administrator | med 0 kommentar


Vårens store stevneVel igjennom 3-dagersstevnet på Vestlandet kan vi se tilbake på hva som har skjedd. Både gode og dårlige resultater.

Fredagen deltok vi i Åpen Hopp kun for treningens skyld. Uten mye forhåpninger underveis i breefing, stilte vi til start. Denne banen hadde flere utfordrende kombinasjoner, så målet ble å klare minst en av dem. Og det gjorde vi! Aldri før har Penny tatt slalom fra en så skarp vinkel.

Lørdagens konkurranser gikk ikke helt som vi håpet. Banene var fine, og alt lå til rette for gode løp. Penny derimot løp rett forbi slalomen i alle tre løpene, lag, agility og hopp. I tillegg til dette ble hun også dårlig i magen. Etter å ha sett filmer og diskutert andre måter å løse slalom på, og fikset magen startet vi på søndagens konkurranser.

Det skulle vise seg at vi trengte en dårlig dag der det meste ikke stemte for å få en knallgod dag etter. I Lagløpet stemte alt, jeg gjorde en feil så vi fikk en vegring, men laget gikk inn på en sterk 2.plass av 5 lag, der løpet vårt var en av de tre tellende. Jeg er så stolt av hva Penny og jeg klarte sammen.

Videre i agilityløpet satt ikke feltene som de skulle og vi dro på oss noen feil der også. Men med en god tid på en ellers grei bane endte vi opp med en 6.plass! For en dag! Men det stoppet ikke der. Hoppløpet var en mye mer utfordrene bane, men ikke mer enn at dette kunne vi klare. Ett par vegringer fordi jeg nok engang viser utydelig, gjorde at vi endte på en 7.plass!!

Med løp som har færre og færre feil, og bedre og bedre tider, ser vi målet om agilitytittel og opprykk komme stadig nærmere.

En helt ubeskrivelig god avslutning på en helg med masse fint vær, og lange dager med mange gode venner. Vestlandet uten regn tar vi gjerne til neste år også, men vi skal huske solkremen!

// Sigrid og Penny

Poststed: 27.05.2016 10:26:28 av Global Administrator | med 0 kommentar


Sommer kommer, det gjør stevner også


Den siste tiden har Penny og jeg trent frem mot det største stevnet vi skal på til nå! Et 3-dagers stevne på Vestlandet.

Hele vinteren har vi brukt på å lære teknikker og handling. Forskjellige løsninger i forskjellige scenarioer. Etter hvert som vi har fått til dette har vi gått mere over på selvstendighet og sikkerhet. Her skal feltene på felthinder sitte og alle hinder tas på første forsøk. På tidligere stevner løper vi fort forbi et hinder istedenfor å hoppe over, dette skal vi gjøre om på og er på god vei til å klare dette hver gang.

Treningene er endelig flyttet ut på gressbane! Noe alle synes var kjempegøy! Nå kan vi bygge bedre baner med mere fart og spenning, men med farten må vi ha denne selvstendigheten.

Dette stevnet vi drar på er vår første store stevnet vi deltar på. Sammen med resten av laget skal vi kose oss og ha det gøy!! For ja, det er faktisk det viktigste, for alle sammen.

Samtidig i denne spennende tiden mot stevner, har Penny også blitt lånt bort til Juniorhandling. Her skal stavner og utstillinger kombineres, det gir variasjon, og Penny elsker det.

// Sigrid og Penny

Poststed: 16.05.2016 09:24:19 av Global Administrator | med 0 kommentar


Tugg de luxe


Enhver hund fortjener å kose seg. Vi mennesker spiser lørdagsgodt, så da kan hundene også få noe de kan ha for seg selv. Penny har testet mye rare tyggepinner og ben, sist var det med illeluktende fisk. Men det er kommet en ny favoritt i huset.

De nye Tygg de luxe tyggepinnene gav stor ekstase og glede i huset en lørdagskveld!
Som hundeeier vil man helst ha noe man kan oppbevare uten å få vond lukt i skapene, Tygg de luxe er geniale, ingen lukt!

En pose med tyggeben kan ligge åpen uten at man selv kjenner lukten av det, det lukter heller ikke av munnen til hundene etterpå, men det hjelper også å forebygge tannstein. Tyggeben skrapes mot tennene og dermed setter heller ikke tannsteinen seg.

Mange tyggeben Penny har spist har også gitt henne løs mage. Hun fikk ikke løs mage av Tygg de luxe!!
Tyggeben som smaker godt, gir glad hund. Tyggeben som ikke lukter og ikke gir løs mage, gir glad eier.
Poststed: 12.05.2016 08:06:18 av Global Administrator | med 0 kommentar


De beste godbitenePå de siste treningene har jeg testet mange forskjellige godbiter og belønninger på Penny. Dette er for å finne ut hva hun går best på og hva hun vil ha mest. Vi har prøvd mye, fisk, falukorv, ost, tørre biter av forskjellige slag og kylling.

På treningene for å få maks ytelse er det falukorv og ost som har funket best hittil. Penny liker det veldig godt. Gode godbiter gir en stor motivasjon.
 
Jeg er ikke veldig glad i å gi hunder mye tilsetningsstoffer og unaturlige ting å spise. Derfor måtte jeg prøve myk og tørket kylling. Denne er helt naturlig og ren. Penny fikk utrolig stor motivasjon og farten ble utrolig høy gjennom hele banen, hele treningen. Penny elsket kylling!! Kyllingen vi bruker er Myk Kyllingfilè fra Dogman.
 
Noen eksperter på hundefôr og ernæring sier at hunder ikke har smakssanser, andre sier de har det. Men hvordan kan en hund oppføre seg så forskjellig om de ikke kjenner smaken av det de får? Tørket kylling fikk veldig lite lukt, så det kan det ikke være. Så heretter blir det tørket kylling som godbiter, istedenfor masse klissete styr i lommene eller vafler som det hender vi bruker.
 
Noen ganger får Penny også tyggeben hun kan få kose seg med. Da bruker jeg kun Dogmans Tyggepinner med kylling.
 
Det beste med begge disse produktene er at man får det beste av hunden på trening, og hunden får det beste å kose seg med uten å bli dårlig i magen, noe som skjer ofte med tyggepinner med mye tilsetninger.

// Sigrid og Penny

Poststed: 15.03.2016 14:47:07 av Global Administrator | med 0 kommentar


Konkurranse i Bø i Telemark 
I forkant av helgen trente vi mye på vippe. At vippen ikke skulle være skummel ettersom Penny falt av vippen for to uker siden på stevne. Underveis i banebyggingen var det lett å se at dette kom til å gå fort, det vil også si mye fart mot vippen.
 
Breefing bekreftet min tanke. Mye rette linjer og fart, men en enkel og spennende bane. Enkel bane, enkel gjennomføring? Nei da, vi disket litt under halvveis, hjem å trene hinderdiskriminering. Men vi løp banen og vippen satt. For en herlig følelse.
 
Hoppløpet gikk så mye bedre. Her også en enkel bane, men mere skjerpet fører (meg). Vi dro med oss 2 vegringer men en god tid. Og endte opp med 3. plass, vår aller første pallplass. J Vi fikk også vår første oransje/svarte sløyfe hjem. Ekstra gøt var det at en annen whippet vant klassen.
 
Senere på dagen deltok jeg med en annen hund i utstilling og ble tatt med på Norges landslag i juniorhandling. Alt-i-alt en veldig bra gjennomført helg. Så full fokus på variert trening på hundene, og bakbytter på agilitybanen. Vi har nesten ikke trent bakbytter, men det trenger vi nå.

/ Sigrid og Penny


Poststed: 29.02.2016 14:18:47 av Global Administrator | med 0 kommentar


Sigrid och Penny
Hei!
 
Denne våren har jeg og Penny fått æren av å skrive om vår hverdag i Dogmans blogg. En hverdag utenom den vanlige. En hverdag der alt handler om hund, og hva hunden vil. Og hva vi sammen kan gjøre for å bli best mulig sammen!
 
Jeg og Penny, hvem er vi?
 
Jeg heter Sigrid, ett ekte hundemenneske på 16 år. I huset har det alltid vært hund, men min første fikk jeg da jeg var 10 år, en Wheaten Terrier valp. Når jeg ble 12 fikk jeg en omplasseringshund, Uma, ettersom min valp var syk og ikke lenger levde.
 
Med Uma fikk jeg interesse for generell hundetrening, og med tiden kjøpte jeg Penny. Dette var en aktiv hund som trengte mere av meg og vi startet med agility. Etter å ha trent fast 1 gang i uken og litt hjemme i nesten et år dro vi på konkurranse, det var da jeg så at dette var noe vi ville gjøre mye fremover.
 
Penny, eller Courtborne Penny på stamtavlen, er en Whippet på 2 år. Opprinnelig utstillingshund, men vil så mye mere enn venstre-svinger. Når jeg kjøpte Penny, var målet juniorhandling å bli best i juniorhandling. Ettersom dette ikke er noe gøy for Penny har vi helt gått over til kun agility.
 
Hvilke mål har vi?
Nye regler i Norge gir mulighet til å få Agility-tittel å både klasse 1 og 2. Første målet vårt er å gå 3 løp i agility og agility-hopp med 1.permiering, altså max 5,99 feilpoeng, da får vi AG1 og AGH1 tittel! Neste mål er også å gå feilfrie løp så vi får napp og kan stille i kl.2.
 
Men man kan ikke bare dra på konkurranse og tro det skal gå bra, vi må legge ned mye trening om vi skal klare å nå målet om tittel i 2016. «Øvelse gjør mester», derfor drar vi på flere konkurranser for å kunne gå på ukjente steder og med folk rundt vi ikke kjenner. Dette skal bli en like trygg situasjon som hjemme.
 
Kanskje en dag kan vi klare å stille til start på NM, NoM eller noe enda større som EO eller WAO! Man må drømme stort å trene deretter.
 
Håper dere vil følge oss mot vårt mål for 2016, Agility-tittel og opprykk til kl.2.
 
/Sigrid og Penny

Poststed: 23.02.2016 09:46:17 av Global Administrator | med 0 kommentar


Hundens munhygien

En viktig sak för hundens hälsa och välbefinnande är att hålla tänder och tandkött friska. Faktum är att både hundars och katters munhygien mår bra om du borstar tänderna, helst varje dag. Borsta gärna hundens tänder med tandkräm. Se Dogmans tandkrämssortiment här.

Kombinerat med tandborstning kan man ge hunden Dogman Sticks Dental. En läcker tuggpinne med funktionell stjärnform. Tränger ner och gör rent mellan tänderna och längs kanten på tandköttet. Plackbeläggningar kan avlägsnas och uppkomsten av tandsten begränsas. Den aktiva ingrediensen, natriumhexametafosfat, reducerar dessutom tillväxten av plack. Förutsättningarna för en bättre andedräkt ökar.


Bruksanvisning: Ge max 1 tuggpinne om dagen i tand- och munvårdande syfte och/eller som godis, belöning eller uppmuntran vid träning. För hundar över 4 månader. Se till att din hund alltid har tillgång till friskt vatten.

Nu finns Sticks Dental även med smaken Eukalyptus. Se hela sortimentet av Sticks Dental här.
 Poststed: 21.09.2015 10:32:54 av Global Administrator | med 0 kommentar


Låt oss presentera: Frosty!

Frosty kattsand silica gel är 100 % absorberande.

Den är i det närmaste dammfri, vilket gör den lämplig i hem med allergiker. Med antibakteriell tillsats som gör att det minskar uppkomst av bakterier.

Med ett smart handtag blir det lätt att bära hem den från affären.

Räcker ca 6 veckor.


Poststed: 09.09.2015 11:27:46 av Global Administrator | med 0 kommentar


European Dog Show

Dogman kommer til å være tilstedet på European Dog Show, Europas største hundeutstilling. Der kommer vi til å vise fram en stor del av vårt sortiment til hund. Messen er i Oslo den 4-6 september.

EDS 2015 satser på å bli årets store arrangement for hundeentusiaster i hele verden.

Mer informasjon kommer.


EDS 2015 Facebook: https://www.facebook.com/EDS2015
Poststed: 18.05.2015 21:06:33 av Global Administrator | med 0 kommentar


Dogman – det trygge alternativet for tygg og belønning

Det florerer for tiden falske påstander om hundetygg på sosiale medier. Tygg fra Kina påstås å inneholde  kjemiske, helsefarlige ting og det linkes til sider som hevder at tygg produseres av restprodukter fra skoindustrien.
 
Det er ikke første gangen hundetygg henges ut på sosiale medier og helt sikkert ikke siste heller. Denne typen angrep, med uttalelser som ofte skyldes lite kunnskap, får vi og mange andre bedrifter og organisasjoner leve med.
 
Når usannheter spres på nettet skal du som kunde allikevel alltid kunne kjenne deg trygg med våre varer i din butikk. Det er vårt ansvar å sørge for at produktene er trygge for dyrene. Derfor har vi mest sannsynelig markedets beste kontrollapparat for å garantere kvaliteten på vår tygg.
 
Råvarene er ikke ett restprodukt, men kjøpes inn kun for produksjon av tygg. Samme type råvarer brukes også når det produseres gelatin til legemidler og godteriindustrien.
 
Produksjonen skjer i moderne anlegg, kvalitetssikret av veterinærer fra EU, der all produksjon skjer i avskilte avdelinger med høy hygienisk standard. Personalet arbeider med samme type beskyttelsesklær, hansker og munnbind som brukes i matvareindustrien.
 
Som ett ledd i prosessen tas det til og med regelmessige stikkprøver på råvarene som analyseres.
 
For hver fabrikk har Dogman en ”code of conduct” den følges opp gjennom at Dogman`s innkjøpere og representanter fra våre kunder besøker fabrikkene for å følge standarden i praksis.
 
Ved ankomst til Skandinavia veterinærkontrolleres alle produkter igjen for å garantere at produktene ikke inneholder for eksempel salmonella.
 
Vi kan med andre ord trygt fortsette å belønne og aktivere hundene med tygg fra Dogman.
 
Vil du lære deg mer om hvordan produksjonen skjer? Besøk gjerne våre hjemmesider og last ned vår brosjyre om tygg og belønning: http://www.dogman.no/nb-NO/Om-Oss/Brosjyrer.aspx (brosjyre: tugg_folder_LR)
 
Med venlig hilsen,
AS Dogman


Poststed: 02.03.2015 08:24:44 av Global Administrator | med 0 kommentar


Hundeposer 3-pack til Flexi Multiboks på lager igjen

Nå har vi fått inn 3-pack hundeposer fra Comfy igjen. Art. nr. 738950
Hundeposer 20 stk. pr. rull, passer blant annet til Flexis Multiboks.  Til webbshopen->

Poststed: 29.01.2015 09:46:46 av Global Administrator | med 0 kommentar


Flott og varme seg i

Hundeteppe og eller hundeseng i deilig lang fleecepels til hund, finnes i 2 forskjellige farger.

     


Se flere hundesenger her

Finn alt til hunden her

Katte igloo i samme deilige lange fleecepels til katten, finnes også i 2 forskjellige farger

 


Se flere iglooèr til katten her

Finn alt til katten her

Poststed: 20.08.2014 13:00:30 av Global Administrator | med 0 kommentar


Eheim

Nå finnes innefilter fra Eheim
Og jäger varmekolbe hos DogmanSe flere nyheter her

Poststed: 09.07.2014 13:25:43 av Global Administrator | med 0 kommentar


Hercules, Trendy og Donut!

Se de seneste nyhetene til katt hos Dogman!  Du finner hele sortimentet her.  Fra Moderne Products kommer for eksempel flere nyheter med fine mønster og pen design.

Kattetoalett Hercules


Kattetoalett Trendy


Katteseng DonutPoststed: 20.05.2014 10:41:32 av Global Administrator | med 0 kommentar


Leddy

AquaEl har laget et starter sett med LED belysning og Dogman er glade for å kunne presentere, Leddy!
Sjekk mer info om Leddy her

Se på flere akvarier her
Poststed: 09.04.2014 13:23:44 av Global Administrator | med 0 kommentar


Flåtten

Flåtten våkner til liv og det er derfor best å være forberedt, så du kan hjelpe ditt dyr og fjerne de.
På Dogman har vi det du trenger for å forebygge flåttbitt og kunne fjerne flått fra dine dyr.
Blant annet har vi denne flåttpinsetten eller flåttvarsleren:Se også stort utvalg av hygiene/pleie produkter for din hund her!  Her finner du også borreliatest

Tilbake til førstesiden

Poststed: 26.03.2014 14:01:18 av Global Administrator | med 0 kommentar


Tid for trening?

Våren er her og uteaktivitetene er i full gang.  Skal du ta med hunden på løpeturen eller langturen,
da er Hiking belt og Jogging Leash fra Kennel Equip noe for deg.Klikk her for å se hele Kennel Equip-sortimentet – produkter med god kvalitet og flere fine farger.

Tilbake til førstesiden


Poststed: 19.03.2014 10:53:58 av Global Administrator | med 0 kommentar


Flexi Vario

40 år etter oppfinnelsen av hundelinen fra Flexi,lanserer de nå en ny generasjon av hundeliner. Med Flexi Vario, er en high-tech hundeline på markedet, som innehar fleksibilitet, sikkerhet og komfort for både hund og eier.


Den nye generasjonen Flexi består blant annet av: Multibox til godbiter eller hundeposer, LED lyssystem, lekre farger, duo belt (hanefot) og mye mer.Se alle de spennende nye varene fra Flexi Vario serien her


Poststed: 18.02.2014 13:41:11 av Global Administrator | med 0 kommentar


Ha det gøy!

Mange nye morsomme leker til hunden
Se på leker til hund her

Du finner også leker til katt her

Vi liker deg! Lik oss på vår Facebook side

Poststed: 13.02.2014 09:54:51 av Global Administrator | med 0 kommentar


Har du lyst på noe nytt og fint til våren?

Har du lyst på noe nytt og fint til våren?  Det finnes allerede varer på lager som passer perfekt til vårens ridetur, turer med hunden eller når du vil kjenne deg litt vårfin i bekvemme klær.
Se jakker her
Se sko/støvler her


Poststed: 05.02.2014 14:01:03 av Global Administrator | med 0 kommentar


Naturprodukter

Forbrukerenes etterspørsel på naturprodukter øker og i form av salg viser tallene en positiv trend den seneste 12-månedersperioden. Vi kan konstatere at naturtygg er en kategori med stort potensial.
Dogman satser nå på en ny serie lufttørket naturtygg. Råvarene kommer fra godkjente slakterbiprodukter fra storfe, gris, lam eller kanin.
Se alle her
Poststed: 12.12.2013 08:07:07 av Global Administrator | med 0 kommentar


Matche

Bestevenner skal matche hverandre!

Smart og deilig vinterjakke til deg og matchende varmt vinterdekken til hunden.Se flere vinterjakker her

Se flere hundedekken her

Poststed: 30.10.2013 15:03:15 av Global Administrator | med 0 kommentar


Kloremøbler

Nå har dagene blitt kaldere og våre katter søker inn i varmen. Sørg for at det finnes kloretrær og herlige kloremøbler å sove i!
Klikk her for å se flere kloremøbler

Klikk her for å se mer utstyr til din katt.


Poststed: 27.09.2013 12:28:19 av Global Administrator | med 0 kommentar


Sortiment


Oppdag vårt brede sortiment! Du finner alt fra fòr til tilbehør for hund, katt, smådyr , fugl og fisk. I hest og ryttersortimentet finnes alt for stalliv, trening og konkurranse. Gå inn på kategorien ved å klikke på bildene, eller her nedenfor.
 

Latest posts from DogmanBlog posts RSS

Dogman AS

Bronsgatan 10
265 39 Åstorp
Sweden
Tel + 47 67 06 74 00
Email:info@dogman.no