Hundens trygge plass – i hjemmet og i bilen


Et bur er din hunds trygge plass, uansett om det står i huset eller i bilen. Her kan den gå inn når den vil være i fred og i bilen har den ett eget rom skilt fra annen bagasje. Hva slags fordeler er det med bur og hva sier loven? Dogmans kategori-og innkjøpssjef Roger Jønsson finner ut av det.

I Dogmans sortiment finnes en mengde ulike bur.
-Vi har både transportbur i plast for små katter og hunder. Vi har også transportbur i aluminium og oppbevaringsbur for eksempel til utstillinger, som stå-og canvasbur, sier Roger.
Han forteller at den største grunnen til at han selv skaffet bur til sin egen hund var for at den skulle ha sin egen trygge plas i bilen.
-Med tre barn blir det mye pakking når vi er ute og reiser. I buret har hunden sin egen plass. Hjemme har vi også ett der han kan gå inn om det blir mye mas.
 

Tilvend hunden tidlig

For og venne hunden  til sitt nye bur har Roger bra tips.
-Legg inn et teppe i buret som hunden har brukt tidligere, som den er vant til. Med ett deilig og bekvemt underlag og noen leker kommer hunden å trives der inn. Venn hunden tidlig til buret og la den gå ut og inn som det passer den, sier Roger og gir noen tips man bør tenke på ved valg av bur.
-Velg ikke for lite bur og tenk på bruksmålet- hva skal du bruke buret til? Det praktiske skal komme før det estetiske. Ett stålbur kan slås sammen når det ikke brukes. Skal buret brukes i bilen er det viktig at det ikke skrangler. Kjenn på det før du kjøper det, da merker du om det støyer. Våre bur har små gummiklosser i døren for å unnvike støyet.


Tenk på

Du får aldrig stänga in hunden i buren inomhus! Många hundar uppskattar en egen plats, en inomhuskoja, men då ska hunden själv kunna välja om den vill vara där eller inte. Hos Dogman kan du köpa en skön dyna till din hunds bur. 

 
2014 fikk Dogmans stålbur utmekelsen best i test av bladet ”vi bilegare nummer 14/2014” Parametere som ble testet var kvalitet, kapasitet og bruk/håndtering.

Dogman tipser

Fordeler med bur:
-Hunden kan ikke fare rundt i bilen og påvirke føreren
-Hunden har en trygg og rolig plass
-Hunden har ett eget rom avgrenset fra annen last i bilen
-Det kan være sikrere ved evt. kollisjon
-Du kan åpne bilens bakluke for å lufte og hunden sitter fortsatt trygt i bilen.
-Har du ett halv- eller heldekket bur slipper du bøss når hunden rister av seg etter tur.

 

Stål eller aluminium?

Aluminiumsbur
Stilrent utseende, sprutbeskyttelse samtidig opprettholde god ventilasjon, låsbar, robust og har evakueringsluke.
 
Stålbur
For innebruk, finnes i sammenleggbare varianter, portable, bra ventilasjon, rimeligere enn aluminium. Kan skramle noe og holder ikke  smuts fra hunden inne.

 

Om oss


Dogman AS

Bronsgatan 10
265 39 Åstorp
Sweden
Tel + 47 67 06 74 00
Email:info@dogman.no