Syns i mørket med blink og refleks!

Beskytt din beste venn sitt liv – Bruk hunderefleks og blink i mørket!

 

Når mørket kommer blir det vanskeligere for deg og din beste venn å syntes når dere tar en tur. Dette blir spesielt merkbart på de tidlige morgenturene og på den siste runden før kvelden. Se til at dere er forberedt og at hunden er utstyrt med reflekser og blink for å øke sikkerheten og for at dere skal syntes ordentlig.

Om du bærer mørke klær og du og din hund ikke bruker reflekser så er dere bare synlige på 25-30 meters avstand. Men om dere bruker refleks, kan en bilfører se dere allerede på 125 meters avstand med påslått lys. Dette betyr at føreren har 10 sekunder istedenfor to sekunder på seg å reagere når de ser dere, disse sekundene kan ofte være forskjellen mellom liv og død. I følge biltilsynet så omkommer årlig 40-50 personer som gående i trafikken der en motorvogn er innblandet, som er hver femte som omkommer i trafikken.

 

Svart hund med blå hundreflex

 

Det menneskelige øye er tilpasset dagslys, så i skumring og mørke svekkes syntes kraftig, og det blir stadig vanskeligere å skille kontraster. Mange fotgjengere og hundeeiere antar ofte at de er i trygge områder som har gatebelysninger. De fleste ulykker skjer i tettbygde områder der gatebelysningen lyser ifølge biltilsynet, så selv om du ser bilen er det ikke sikker at bilisten ser deg.

 

Hundereflekser og blink er en billig livsforsikring

 

En veldig enkel og billig livsforsikring er å alltid bruke hunderefleks når du og din hund er ute å går i mørket. For ytterlige synbarhet anbefaler vi å kombinere hunderefleksen med en blinkende lampe i halsbåndet eller selen, da lampen til forskjell fra refleksen også syntes når det er helt mørkt. Hos oss på Dogman finner du et stort sortiment av reflekser og blink for hunden! • Reflekshalsbånd og reflekskobbel

 • Refleksdekken og refleksvest

 • Blinkelampe og LED-halsbåndRefleksdekken, refleksvest, reflekshalsbånd

 

Med refleksprodukter som refleksdekken, reflekshalsbånd og reflekskobbel syntes man tydelig når refleksen treffes av en strålekaster. Reflekser som sitter lavt og er i bevegelse syntes ekstra godt. Tenk på at refleksproduktene må sees over og rengjøres regelmessig for at ikke skitt og flekker skal påvirke reflekseffekten. Med reflekser øker synligheten opp til 125 meters avstand.

 

 

 

Hundreflexer och LED-halsband

 

 

 

Blinkelamper og LED-halsbånd

 

Blinkende lamper er utrolig effektivt samtidig som de er smarte, praktiske og lette å bruke og feste på halsbånd, sele eller hundeklær. Det finnes blinkelamper, silikonblinker og LED-halsbånd som holder i flere timer og som lades med USB eller som drives av batteri. Disse lampene har alle en hastighet i blink, eller som blinker i ulike hastigheter. Kombiner en blinkende lampe med reflekser og synligheten øker på flere hundre meter.

 

 

 

Hund och hundägare ute i mörkret med hundreflexer

 

 

 

Hvor lang livstid har en refleks?

 

Refleks som en optisk produkter, har en levetid på omtrent et år, hvorpå de vanligvis er utslitt av vær og vind og må byttes ut. Unngå å utsette reflekterende produktersterkt sollys og riper, da den mister evnen til å reflektere raskere. Etter 20-30 vask har den reflekterende effekten på et reflekterende produkt svekket seg så mye av den bør byttes ut.

 

Slik kan du teste dine gamle refleksers reflektivitet og om de varer en sesong til: 1. Gå inn i et mørkt rom og hold opp en ny og en gammel refleks foran deg.

 2. Slå på blitsen på mobilkameraet ditt og skyv reflektorene

 3. Nå kan du raskt se om den gamle refleksen din er god nok som den nye refleksen.4 gode tips for reflekser til din hund 1. Kombiner et reflekterende teppe/dekken med et blinkende lys eller krage til hunden. Når det er helt mørkt, er dette en god måte å fange lys riktig på.
 2. Hvis hunden din har mye pels, er det bedre å investere i en refleksvest enn en reflekterende krage.

 3. Ikke glem at reflekser er best sett fra siden og ikke bakfra eller forfra. Derfor er det lurt å ha et blinkende lys i halskjedet eller selen, selv om du har et reflekterende teppe/dekken.

 4. Plasser reflektorene lavt og der de er i bevegelse, slik at de er mest mulig synlige.Reflekser for katten

 

Selvfølgelig skal selv de elskede kattene holdes trygge og godt synlige i mørket. Utendørs katter uten reflekser som turer rundt i mørket og som løper over trafikkert vei, er i prinsippet umulige for en bilist å oppdage i tide. Å utstyre katten din med en refleks kan derfor redde liv. • Velg mellom reflekterende halskjede eller et halskjede der du fester et blinkende lys

 • Forsikre deg om at reflekshalsbåndet er elastisk eller har borrelås slik at katten kan komme seg løs fra det om den skulle sette seg fast.

 • For langhårede katter anbefaler vi et reflekshalsbånd med flipper eller å feste en blinker i halsbåndet.

 

 

Vær redd om både to- og firbeint i mørket og utstyr deg med en billig livsforsikring i form av reflekser. Kontakt oss gjerne eller besøk en av butikkene våre hvis du trenger hjelp eller har spørsmål om hvilke reflekser produkter som er best for deg!