Banner Image

Miljø og bærekraft

For oss i Dogman and friends er bærekraftsspørsmål en viktig og naturlig del av vårt arbeid. Vi vet at man kan gjøre en forskjell både i det store og det lille – fra globale miljømål til materialegenskapene i våre populære bæsjeposer. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre rutiner og streber etter å kontinuerlig redusere vårt klimaavtrykk. I verden, hos oss og for deg.

I verden

Transport er en del av virksomheten vår, og vi har flere måter å sikre at disse skjer i tråd med våre klimaverdier. Vi tar aktive valg når det gjelder alt fra stablebare bokser og emballasje for å øke fyllingsgraden til hvilken type containere vi bruker.

Så langt det er mulig koordinerer vi også våre leveranser med andre for å effektivisere og utnytte plassen. Vi betaler også en ekstra avgift for at våre transportmidler på båt skal bruke et mer miljøvennlig drivstoff.

For å minimere klimapåvirkningen fra våre transporter unngår vi fly som transportmiddel og foretrekker alltid tog og ferge for våre trailere når muligheten byr seg. I tillegg til de mange aktive valgene vi tar, klimakompenserer vi også våre transporter ut til butikker ved å støtte solenergiprosjekter i India.

ContentImageBlock Image
ContentImageBlock Image

Hos oss

Vi har konkrete miljømål som sikrer at vi følger opp og evaluerer vår utvikling og forbedring i bærekraftsarbeidet. Noen av målene er blant annet å redusere konsernets strømforbruk med 30 % per kvadratmeter og redusere karbondioksidutslippene med 30 % innen 2030.

Vi bruker fossilfri og karbondioksidnøytral energi i våre butikker, kontorer og lagre, noe som betyr at all elektrisitet vi bruker produseres av fossilfrie energikilder som ikke slipper ut karbondioksid i atmosfæren, som sol-, vind-, vann- og kjernekraft.

Å kildesortere og sørge for at avfall, søppel og emballasje resirkuleres er også en del av vårt bærekraftsarbeid, og vi har som mål å resirkulere 90 % av alt avfall vi genererer. Ved å være medlem i Emballasje- og Avisinnsamlingen bidrar vi til å finansiere resirkulering av emballasje i henhold til loven om produsentansvar.

For deg

Når du handler hos oss, ønsker vi at du skal føle at vi tar ansvar. Vi ønsker at de bevisste valgene vi tar i vår virksomhet ute i verden og hos oss, også når deg som kunde. Posene du bærer hjem dine nye ting i er både klimakompensert og laget av nedbrytbart materiale.

Handler du i vår nettbutikk har produktene blitt plukket med hjelp av elektriske trucker på vårt lager og sendt i e-handelsposer av resirkulert plast. Alle kartongene som vår logistikkfasilitet i Sverige kjøper er FSC-merket, noe som betyr at skogen som papirmassen kommer fra må forvaltes og hugges på en bærekraftig måte.

Vi sørger også for å ha tydelig resirkuleringsmerking på alle våre emballasjer som gjør det enkelt for deg å sortere avfall korrekt. Sist, men ikke minst, for alle hundeeiere der ute - alle våre bæsjeposer er produsert av resirkulert plast og alle våre senger med fluffy fyll er stoppet med resirkulert materiale. Vi tror man sover litt ekstra godt da.

ContentImageBlock Image
Card Image
Card Image