Handlekurv
Tyggeguiden
Alt du trenger å vite om tyggeben til hunder
Tygging, gnaging og slikking ligger i alle hunder og oppfyller flere viktige funksjoner. Å gi hunden din tyggeben gir den en belønning, et øyeblikk av glede og avslapping som også bidrar til bedre tannhelse. I denne tyggeguiden skisserer vi de forskjellige typer tyggeben som finnes, hva som skiller dem og hva som er best for akkurat din hund.
Hvorfor gir man hunder tyggeben?
Hvorfor ulike typer?
Ting du må huske på
Hvilken størrelse tyggeben skal jeg velge?
Størrelsen på tyggebenet gjenspeiler omtrent størrelsen på hunden din. Alle tyggene våre er merket med størrelse; Ekstra liten (XS), Liten (S), Medium (M), Stor (L) og Ekstra stor (XL). Størrelsen gir deg en indikasjon på hvilken type hund den passer. I tillegg til størrelsen er pakken også merket med tyggemotstand med en skala fra 1-3. En fylt prikk betyr lett motstand, f.eks. en malt tyggepinne, to prikker betyr en passende tyggemotstand og tre fylte prikker betyr den høyeste tyggemotstanden, f.eks. et presset tyggeben.
Ulike typer tyggeben
Pressede
Et presset tyggeben består av flere lag tørket råhud som er komprimert til en kompakt og solid tygging. Det gir større tyggemotstand og tyggetiden er derfor lengre enn for eksempel de rullede variantene.
Rullede
Rullet tygg, ofte kalt tyggeruller, er tørket råhud av storfekjøtt som er rullet sammen for å gi en tygging med tilstrekkelig tyggemotstand. De er tilgjengelige i forskjellige varianter som rette ruller, ringer eller tyggeben med knuter.
Malte
Malt hundetygg er tørket råhud som males ned og blandes med ris for å gjøre det lettere å tygge. De er hovedsakelig utviklet for mindre hunder og hunder som har problemer med å tygge den pressede eller rullede biten.
Smaksatt tyggeben
Smaksatt tyggeben er også litt ekstra verdsatt av hunder med litt kresen smak. Disse er enda bedre ved å bli dyppet i en velsmakende kylling- eller oksebuljong under produksjonen. En av de mest populære tyggebenene våre med mer smak er Heavenly, en premium tygge som varer lenger og kommer i tre forskjellige smaker; Farmer's Beef, Farmer's Chicken og Farmer's Natural (som du finner under de tradisjonelle rullede tyggene). De er også tilgjengelige i flere forskjellige størrelser og former.
Easy Chew
Chicken Chip Rolls
Chicken stuffed bone
Tyggepinner
Produksjon
1
Det starter med kua.
2
Dyret tas hånd om og kjøttet går til matvarer, overhuden går til skinnproduksjon som vesker, sko osv. Underhuden sendes til Tyggefabrikken.
3
Her tar man hånd om underhuden…
4
…som tørkes..
5
…klippes..
6
…og bløtlegges.
7
Her bearbeides underhuden og rulles til tyggebein for hånd. Ulike varianter avhengig av om det skal være pinne, knute eller bein.
8
Tygges bakes i ovner.
9
Et ferdig tyggebein med ren råhud er klart til å pakkes.
10
For smaksatt tygge tilsettes protein. Enten bindes, flettes eller males kjøttet inn i tygget.
11
Tygges bakes i ovnen igjen.
12
Et ferdig tyggebein med råhud og protein er klart til å pakkes.
Markeringer
Veterinær godkjent
Resirkulerbar emballasje
Hardhet på bittet
Høyeste klasse på Kjøtt/protein
Tydelige markeringer med farge for type protein