Aktiver hunden utendørs

Gjør turen mer spennende – her er forslag til morsomme aktiviteter som øker kontakten og styrker relasjonen deres!

 

Når solen begynner å varme, knoppene spretter og det kribler i kroppen, lengter vi ut. Ut på fine turer med våre firbente venner for å nyte været. Vi anbefaler morsomme aktiviteter dere kan gjøre sammen som øker både lydigheten og kontaktsøkingen og som styrker lederskapet. Bli med!

 

Når du er ute på tur, er det bare fantasien din som setter grenser for hva du kan trene på og finne på. En benk eller en lav mur kan plutselig bli en fin måte å øve på balanseøvelser på, en gressplen eller treet dere alltid går forbi, kan fungere som det beste stedet å lete etter godbiter på. Bare sørg for at det ikke er noe hunden kan skade seg på eller utsett den for situasjoner den ikke er klar for. Her er noen forslag til hva dere kan finne på!

 

Ut på tur, aldri sur!

 

La hunden bruke nesen og lete etter godbiter



  • Gjem godbiter i barken på trærne og la hunden snuse, søke og prøve å finne dem. Gjem de i forskjellige høyder slik at hunden må jobbe litt. Tenk fugl, fisk og midt i mellom for å utfordre hunden din. Det å jobbe med nesen krever mye innsats og energi.

  • Kast godbiter på gresset slik at hunden kan søke og bruke nesen.

  • Hvorfor ikke servere måltider med tørrfôr ved å kaste tørrfôret på plenen og la hunden jobbe for maten, i stedet for å få den lett servert i skålen.

 

Husk!

 

Belønn hunden din når den søker kontakt med deg og følger deg! Det skal være morsomt og spennende å være nær deg. Jo mer interessant du gjør deg selv, jo mer vil hunden din følge deg. Det å få hunden til å følge deg fordi den vil og ikke fordi den må, er et fantastisk bevis på ditt lederskap.

 

 

 

Øv balanse og smidighet



  • Balanser på veltede trær, stubber, benker, lave murer, betonggriser osv.

  • Hopp over små hindringer som veltede trær, liggende stokker og lave gjerder.

  • Få hunden til å hoppe opp på en stein og øv på sitt og dekk.



For en usikker eller redd hund som får lov til å bruke kroppen, øker selvtilliten når den føler at den lykkes og er god til noe.

Å trene balanse styrker både kropp og knopp!Å trene balanse styrker både kropp og knopp!

 

 

 

Lek med hverandre

 

Att leka med sin hund stärker er relation och att leka är något som man ofta tappar bort ju äldre man blir.



  • Herje, snik dere inn på hverandre, lek dralek og bytt på å jage hverandre. Det å leke med hunden din på denne måten styrker relasjonen deres, og lek er noe du gjør sjeldnere desto eldre du blir.

  • Gjem deg og la hunden søke etter deg og finne deg.

  • Ha en drakamp med en slitesterk hundeleke. En hund som trenger å få opp selvtilliten sin, har godt av å vinne drakampen.

  • Ta med favorittleken og gjem den ut i naturen. Gå på skattejakt og la hunden finne leken.

  • «Mist» noe som tilhører deg og gjør hunden oppmerksom på det.

  • Finn en skatt: Legg ut litt godbiter, en såkalt godbithaug og gjør hunden oppmerksom på at du har funnet en skatt.



Endre miljø



  • Bor du i byen? Dra ut i skogen eller til stranden og oppdag nye miljøer sammen.

  • Bor du på landet? Dra til byen og oppdag alt det spennende byen har å by på.
  • Husk å ta pauser og la hunden ta inn de nye inntrykkene i ro og mak. Det trenger ikke å være full fart hele tiden. Passivitetsøvelser kan være ganske utmattende.

  • Pakk vesken med proviant, vann og noe mykt og godt å sitte på.

 

 

Legg et spor

 

Sporing med hunden er en fantastisk aktivitet som er både morsom og utfordrende.

 

Det er viktig å velge et godt egnet sted å legge sporet. Underlaget spiller en stor rolle, da det er duftmolekylene som blir igjen/virvles opp på underlaget som hunden følger. På et fast underlag, som en asfaltvei, er det vanskelig for hunden å oppfatte duftmolekylene, vi anbefaler derfor å starte på et enklere område, for eksempel et område med høyt gress der duftmolekylene forblir i lengre tid som i en korridor.

 

Begynn med å lage en liten fordypning i bakken med hælen. Legg en godbit i fordypningen. Sett den andre foten rett foran den første og lag en ny fordypning. Legg en godbit i fordypningen og sett neste fot foran den andre og gjenta. Når du har gått noen få meter rett frem på denne måten, avslutter du med en haug med godbiter eller hundens favorittleke i den siste fordypningen. Det er nok å legge spor noen få meter de første gangene ettersom sporing på denne måten er veldig utmattende.

 

Etter hvert som hunden blir mer vant til det og forstår opplegget, kan du utvide lengden på sporet og også utvide avstanden du legger godbitene i, til for eksempel hvert tredje skritt i stedet. Du kan også begynne å svinge på sporet. Jo lenger sporet blir, jo vanskeligere blir det for deg å huske hvor du har gått. Da kan du bruke merking ved hjelp av merkebånd og klemmer som du fester på trær og busker. Da markerer merkingen hvor du for eksempel har svingt. Det er også lurt å merke der sporet begynner og slutter med egne merker.

 

Når du sporer med hunden din, har du vanligvis en hundesele i form av en sporsele og en lang sporline. Sporseler har sterke farger for å være synlige, og de er designet for å ikke begrense hundens bevegelsesfrihet eller forårsake trykk eller ubehag, samt for at sporlinen ikke skal vikle seg. Den lange sporlinen gir hunden frihet, slik at du kan gå litt bak den mens du fortsatt har kontroll over hvor hunden er.

 

 

 

Ta med riktig utstyr på turen

 

Husk å alltid ta med hundeposer til turen og plukk opp etter hunden. Ta også med belønning i form av små godbiter, slik at du kan la hunden jobbe med nesen, snuse opp et spor du legger eller bli belønnet når den søker kontakt med deg. Oppbevar godbitene i en godbitpose som du fester til buksene eller jakken, slik at du har begge hendene fri. Det kan også være lurt å ta med en drikkeflaske til både deg selv og hunden. Man blir raskt tørst når man er ute og går, og det er varmt ute.

 

 

 

Vårtegn och vårdekken

 

Kle dere riktig for turen! Selv om solens stråler varmer, kan det fort bli kaldt i skyggen eller hvis det blåser. Lag på lag-prinsippet lar dere enkelt tilpasse klærne til vær og temperatur. Et beskyttende fleecedekken eller en varmende hundegenser under et hundedekken som beskytter mot vind og regn er utmerket å bruke.

 

Sjekk ut Petronella regndekken som er et helårsdekken som beskytter mot regn og vind og som har et luftig innerstoff av netting eller Dezzi fleecedekken med dobbelt lag med fleece og god krage som beskytter mot vind og regn.

 

 

Husk!

 

Fra 1. mars til 20. august er de ville dyrene opptatt med å ta vare på og mate ungene sine, så det er viktig å holde et øye med hunden din at det ikke forstyrrer dyrelivet i denne perioden.

 

Ha det gøy på eventyrene deres sammen! Trenger du hjelp til å velge riktig tilbehør? Velkommen til din nærmeste Dogman-butikk for å prøve hundesele, hundehalsbånd, hundedekken eller de beste godbitene!