Får hunden sove i sengen?

Forskning avslører om du bør la hunden sove i sengeneller ikke!

En varm og kosete søvnkompis som får deg til å sove trygt om natten eller en forstyrrendehårball som skitner til og tar opp en stor del av sengen? Lar du hunden sove i sengen, eller klarer du å motstå to bedendeøyne? Ja, meningene om hunden har lov til å sove i sengen eller ikke er delte, noen er sterkt for og noen er sterkt imot. Men hvordanpåvirker det oss og søvnen vår egentlig at hunden sover i sengen? Vi har svaret!


En studie viser at de aller fleste føler at de ikkepåvirkes eller at de faktisk soverbedre med en hund i sengen. Deltakerne i studien som sov bedre med en hund i sengen, opplevde at de følte seg tryggere, mindre alene, fikknærhet og selskap. Et lite antalldeltakere uttalte at det var forstyrrende for søvnen å la hunden sove i sengen.


Tips!


Det har lenge vært allment kjent at hunder bidrar til å senke både hjertefrekvens og stressnivå hos mennesker, så kosing med hunden før sengetid er et tips for å sove bedre om natten.Valp sussar sött


Hunder har en positiv effekt på menneskers velvære og en berolig ende effekt.

 

Hva er fordelene med at hunden sover i sengen?  • Det er fint å ha sin egen varmekilde i sengen når du er trøtt og kald og kryper under dyna.

  • En hund i sengen gir nærhet og selskap

  • Du kan føle deg trygg med tanke på at hunden våkner av lyder lenge før vi mennesker gjør det. Det å sove med en hund kan få deg til å føle deg tryggere i hjemmet ditt

  • Styrker båndet mellom hund og menneske


Valp vilar i sängen


Hvem kan motstå disse bedende øynene?

 

Hva med ulempene?  • Det kan også bli for varmt med en pelsball i sengen ...

  • Det er lett for at skitt og sand blir med potene og pelsen opp i sengen. I de varmere månedene kan det også være lurt å sjekke pelsen for flått før sengetid for å unngå ubehagelige overraskelser.

  • De fleste kan nok kjenne seg igjen i at det er fint å strekke seg ut. Hunder har også en tendens til å strekke seg mye. Midt i sengen. Mangelen på plass i sengen kan påvirke søvnen negativt.

  • Noen føler at hunden forstyrrer søvnen og at du våkner om natten, noe som også kan påvirke søvnen negativt.

 


Det kan bli ont om plats i sängen när hunden också sover i sängen


En stor hund tar opp mye plass i sengen og kan gjøre det vanskelig å sove komfortabelt om natten.


Hva om hunden kan velgeselv?


Hunden, som er et sosialt dyr, liker å være nær familien sin. Noenhunderelsker å sove i sengen, mens andre kan synes det er for varmt og heller vil sove i sin egen seng.


Så avgjørelsen om du skal la hunden sove i sengen eller ikke, avhenger av om du tror at fordelene eller ulempene veier tyngst og det er svært individuelt. Hvis hunden ikke får lov til å sove i sengen, er et alternativ at den får lov til å sove i sin egen seng på soverommet .


Vi ønsker både to- og firbente gode høneblunder, late morgener og en virkelig god natts søvn hver natt!