Guide - Velg hundebur

 

Reis trygt med hunden – vi tipser hvordan!

 

Selvfølgelig skal vår faste ledsager også kunne være med når vi skal ut og reise, Uavhengig om vi skal kjøre en kort eller lang strekning. Den vanligste måten å transportere en hund på er i bilen. Like selvfølgelig som at vi mennesker setter sikkerheten først og bruker sikkerhetsbelte når vi kjører bil, skal også hunden reise sikkert.

 

Dersom du transporterer en hund i en bil, skal hunden i henhold til lovgivningen være sikret under innbremsing. Den vanligste måten å holde hunden din sikret på er å investere i et sikkert bilbur men bilbelter spesielt tilpasset hunder skal også være godkjent for bruk i bil.

 

Mange spørsmål dukker vanligvis opp når du begynner å se på hundebur. Hvilket hundebur bør du velge? Hvor stort hundebur må du ha? Hvilket hundebur passer til bilen min? Hvilket hundebur passer til hunden min?

Vi hjelper deg med svar på dine spørsmål og gir deg solide råd og tips for å gjøre reisen så trygg og behagelig som mulig!

 

Hvorfor skal jeg investere i et hundebur til hunden min?

 

Et kollisjonstestet hundebur er ofte en relativt kostbar investering, og det kan være lett å nøle før slike typer innkjøp. For å kunne ta en gjennomtenk beslutning er det viktig å nevne at et kollisjonstestet bilbur fungerer på en forutbestemt, trygg og sikker måte hvis en ulykke skulle inntreffe, du betaler for sikkerhet og trygghet. Ettersom et kollisjonstestet bilbur fungerer på en forutbestemt, trygg og sikker måte hvis ulykken skulle inntreffe.

 

Men et sikkert og kollisjonstestet bilbur betyr ikke bare at din elskede hund reiser trygt, komfortabelt og sikkert lengst bak i bilen. Det er også viktig at sjåføren og de andre passasjerene i bilen reiser trygt. Den rolige pelsballen kan ha det helt fantastisk sovende løs i baksetet, til ulykken er et faktum. Alle gjenstander, mennesker eller dyr fortsetter å bevege seg fremover i samme hastighet og kastes med voldsom kraft inn i fronten eller ut av bilen, med mindre de er sikret ved en kollisjon eller hurtig nedbremsing.

 

Som et eksempel - en løs gjenstand som veier 5 kg, har en kollisjonsvekt på ca 200 kg i en kollisjon i 50 km/t. En hund som veier 30 kg har en kollisjonsvekt på ca 4800 kg i en kollisjon i 100 km/t.

 

For å minimere skadene i en kollisjon viser kollisjonstester at bruk av bilbelte og riktig forankring av lasten er av stor betydning. Det finnes kollisjonstestede hundeburene som, ordentlig forankret i bagasjerommet, er kollisjonssikre fra alle retninger uavhengig av om bilen er involvert i en frontkollisjon, velter eller blir påkjørt bakfra. I tillegg har disse kollisjonstestede hundeburene en deformasjonssone som betyr at samtidig som bilburet holder hunden sikker blir ikke baksetet utsatt for støtkraften, og dermed er passasjerene i baksetet beskyttet.

 

Ikke gjør et kompromiss med sikkerheten, uansett hvor kort avstand du skal. Invester i et sikkert hundebur, pass på både to- og firbeinte i bilen og husk å sikre all last, inkludert bilburet!

 

Hvilket hundebur bør jeg velge?

 

Det finnes flere forskjellige typer bilbur å velge mellom på markedet. Når du velger et hundebur kan du se på ulike faktorer som sikkerhetsnivå og kollisjonstester, hvilket materiale hundeburet er laget av, hvordan hundeburet er designet, hvilket vedlikehold som kreves for å holde det rent, hvilken størrelse som passer din hund, bilmodell og prisen.

 

  • Kollisjonstestede hundebur: Svenske MIMSafe er ledende innen Kollisjonssikker dyretransport og har de sikreste hundeburene på markedet

 

  • Aluminiumburer: Lett og sikre. Kommer i flere størrelser og passer til de fleste bilmodellerHvilken størrelse på hundeburet passer til hunderasen min?

 

Hvor stort hundebur du skal ha, avhenger av størrelsen på hunden din. Størrelsen kan variere innen samme rase, og hvis du har en tispe eller hannhund, må du alltid måle hunden din for å få så nøyaktige målinger som mulig. Husk at hvis du kjøper hundeburet når du har en valp, bør buret passe selv når valpen er fullvoksen.

 

Mät alltid din hund för att få så korrekta mått som möjligt!

 

Hunden skal kunne stå opp i normal stilling og da også ha litt ekstra plass i høyden og lengden. Den skal også kunne legge seg ned, og kunne snu seg en behagelig og uhindret måte. Hundeburet skal heller ikke være unødvendig stort, ettersom stor avstand mellom hunden og buret betyr at kraften som hunden kastes i mot veggene er større.

 

Dette skriver det svenske landbruksstyret om hvilke tiltak som minst skal følges:  1. Lengde: Hundens lengde fra nesetippen til setebenet når hunden står i normal stilling, minst ganger 1,10

 

  1. Bredde: Hundens brystbredde, minst 2,5 ganger - hunden skal kunne legge seg og snu seg i buret

 

  1. Høyde: Hundens høyde over toppen av hodet i den posisjonen den er på sitt høyeste.

 

Hvilket hundebur passer til bilen min?

 

Litt spøkende sier man at du først skal kjøpe hunden, deretter hundeburet og til slutt bilen. Men det ligger faktisk en del i uttrykket, da ikke alle bilmodeller passer til alle hunder og hundebur. Hvis du har en større hund som krever et større hundebur, kan det hende at bagasjeplassen på din bilmodell ikke er stor nok. Eller det kan være vanskelig å montere hundeburet når bilen også skal lastes med for eksempel annen bagasje og barnevogn.

 

Baser hundens målinger og det svenske landbruksstyrets minimumsdimensjoner for å finne ut hvilken størrelse som kreves på hundeburet. Når du vet hvilket bilbur størrelsen på bilburet som passer til hunden din, må du vite om hundeburet du har valgt passer til din bilmodell og bagasjerom. Dette gjøres ved å måle bagasjerommet eller bruke såkalte målelister.

Noen biler har en skrånende bakluke og da må du vite skråningen av hundeburet. Noen bilmodeller har en terskel bak ved bakluken, noe som betyr at du kan trenge et bur med tilsvarende terskel for at burdøren skal kunne åpnes. Mål bredden, lengden og høyden på bagasjerommet på de smaleste/ korteste/laveste stedene for å være sikker på at hundeburet kommer inn og at bakluken kan lukkes.

 

Husk å plukke ut gjenstander som f.eks. advarseltrekanten før du plasserer hundeburet på toppen og sørg for at de er festet et sted i bagasjerommet, slik at de er lett tilgjengelige når det er nødvendig.

 

Hundegrind og hundegitter kan passe bedre

 

Noen ganger er bagasjeplassen rett og slett ikke stort nok for et hundebur av en viss størrelse, men en hundegrind, hundegitter og en separator som sammen skaper et lukket rom og kan justeres til bilens form er en bedre løsning.

 

Hundegitteret plasseres ved baksetet, hundegrinden like innenfor baklukeåpningen og om nødvendig en separator som skiller hunden fra annen last. Dette gjør det ofte lettere hvis du trenger å bruke bagasjerommet også til annen bagasje.

 

Det er viktig å huske på at hvis et sidevindu går i stykker, kan hunden komme seg ut, i motsetning til om den skulle sitte i et bur.

 

Bilselen sikrer hunden din ved nedbremsing

Du kan også bruke en sikkerhetssele som man fester til bilbelteenheten i baksetet til bilen. Bilselen gjør at hunden er sikret under innbremsing, men det er viktig å huske på at hunden eller medpassasjerene ikke er like beskyttet hvis hunden er sikret med en sele, som om den satt i et kollisjonstestet bur. Hvis en kollisjon inntreffer kan hunden treffe bilens frontinnredning, seter og vinduer. Hvis bilen velter vil også hunden kunne treffe taket. Dette kan medføre skader på hunden og medpassasjerer.

Praktisk bæreveske for små hunder når du reiser med tog, buss eller går lengre strekninger

Hvis du har en liten hund, har vi et stort utvalg av stilige og praktiske bærevesker hvis du for eksempel skal ta tog, buss eller gå lengre strekninger. På denne måten kan den lille vennen din reise komfortabelt og trygt eller få en sårt tiltrengt pause hvis du er ute på lengre eventyr, mens du får hendene fri.

 

Hvis du skal ta med deg hunden din når du skal ut og fly

Hvis du skal ut og fly, gjelder de ulike flyselskapenes respektive regler for størrelsen på hundebur eller transportveske. Sjekk med flyselskapet i god tid hva som gjelder turen din! Vi har transportbur i hard plast og bærevesker godkjent i henhold til dimensjonene for håndbagasje hvis hunden får følge med i kabinen.

 

Hva mer bør du tenke på når du transporterer hunden din?

For å gjøre turen så komfortabel som mulig anbefales det å bruke et behagelig underlag, for eksempel et teppe eller pledd, i buret. Reiseskåler sørger for at hunden din har tilgang til ferskvann når du stopper og tar en pause. En praktisk hunderampe som gjør at hunden kan gå trygt ned fra bilen uten å måtte hoppe inn eller ut. Vi har samlet alt tilbehør til turen med hund her!

 

Varme somrer og kalde vintrer

 

Husk at det i sommer- og vintermånedene kan være både veldig varmt og veldig kaldt i bilen, og hunden må ikke bli etterlatt uten tilsyn hvis det er en risiko for at temperaturen inne i bilen overstiger +25C eller synker til under -5C.

En bil som står parkert i solen eller til og med i skyggen når det er varmt ute kommer raskt opp i farlig varme temperaturer, noe som kan være livstruende for hunden. Vi har praktiske sølvduker som gir skygge i bilen, reflekterer solens stråler og hjelper med å holde bilen kjøligere når den står parkert.

 

Dogman Silverduk

 

 

Hvis du skal reise om vinteren, må du huske at et herlig og varmende hundeteppe holder hunden varm under turen.

 

 

Dogman har produktene for en trygg og behagelig reise!

 

Hos Dogman finner du et stort utvalg av kollisjonstestede hundebur, hundegrinder, hundegitter og bilseler og alt tilbehør du trenger for en fantastisk og behagelig tur, som tepper, dyner, matskåler og ramper!

 

Kontakt gjerne vår kundeservice hvis du har spørsmål, eller besøk en av våre butikker for å få hjelp med å prøve ut et hundebur! Ha en trygg tur!  

 

Ha en trygg tur!