Banner Image

Veterinærtjenester!

Vi er her for å ta vare på dyrene dine med kjærlighet og ekspertise. Hos oss finner du et bredt spekter av veterinærtjenester for å sikre ditt kjæledyrs velvære og helse. Enten det handler om å utstede EU-pass før en spennende utenlandsreise, ormekur før en internasjonal reise, eller å gjennomføre regelmessige vaksinasjoner og helsesjekker, er vi her for deg og din firbeinte venn.

Gjennom vår lidenskap og erfaring streber vi etter å tilby den beste omsorgen for kjæledyret ditt. La oss være din partner på reisen din for å holde din beste venn sunn og lykkelig gjennom hele livet.

Veterinærtjenester for kjæledyret ditt

Vi tilbyr et omfattende utvalg av veterinærtjenester for å sikre din firbeinte venns velvære og helse. Fra utstedelse av EU-pass for internasjonale reiser til ormekur og ID-merking, vi dekker alle dine behov for å sikre en jevn og trygg reise for kjæledyret ditt.

Ekspert omsorg for alle behov

Vårt lidenskapelige team av veterinærer er her for å gi ekspertpleie for kjæledyret ditt på alle stadier av livet. Fra grunnleggende vaksinasjoner til spesialiserte helsesjekker og råd, vi er din pålitelige partner for å sikre et langt og lykkelig liv for din beste venn.

Utstedelse av pass

Skal du reise til utlandet med hund eller katt, trenger dyret et eget EU-pass, det kan du få hjelp til av oss. EU-passet inneholder opplysninger om dyrets identitet, navn på dyreeier, utførte vaksinasjoner og behandlinger. For at veterinæren skal kunne utstede passet, må dyret være tilstede ved utstedelse, ID-merket og rabiesvaksinert. Husk å være ute i god tid, det skal ha gått minst 21 dager siden dyret ble vaksinert mot rabies.

 

Dette kreves for å reise til utlandet med hund eller katt:

Utstedelse av pass

Skal du reise til utlandet med hund eller katt, trenger dyret et eget EU-pass, det kan du få hjelp til av oss. EU-passet inneholder opplysninger om dyrets identitet, navn på dyreeier, utførte vaksinasjoner og behandlinger. For at veterinæren skal kunne utstede passet, må dyret være tilstede ved utstedelse, ID-merket og rabiesvaksinert. Husk å være ute i god tid, det skal ha gått minst 21 dager siden dyret ble vaksinert mot rabies.

 

Dette kreves for å reise til utlandet med hund eller katt:

- ID merket med mikrobrikke eller lesbar tatovering

- Gyldig vaksinasjon mot rabies

- Avluset mot reven bendelorm Echinococcus multilocularis (kun gyldig for reiser til land der det ikke finnes dvergbendelorm, dvs. Finland, Irland, Malta, Nord-Irland og Norge)

- Et gyldig EU-dyrepass (hvis kjæledyrseieren reiser fra et EU-land eller Nord-Irland til et annet EU-land eller Nord-Irland) eller et EU-dyrehelsebevis (hvis kjæledyrseieren reiser fra et land utenfor EU).

Det er dyreeiers ansvar å sjekke hvilke tilleggskrav som kan gjelde i det aktuelle landet dyret skal reise til, ta kontakt med veterinærmyndigheten i landet. Det er også viktig å finne ut hvilke krav som gjelder for å kunne bringe dyret tilbake til Sverige fra det aktuelle landet.

EU-passet er gyldig i hele dyrets levetid. Husk å ta med deg passet på alle turer med dyret ditt og vis det i grensekontrollen.

ContentImageBlock Image

Ormekur

Skal du reise til utlandet, kan enkelte land kreve at dyret skal ormebrukes før dyret kan komme inn i landet. Reglene for ormekur varierer avhengig av hvilket EU-land dyret skal reise til. Ormekuren skal gjøres av veterinær og føres inn i passet. Som dyreeier går det fint an å kjøpe ormetablettene selv på apoteket og ta disse med på besøket.

For ormekur som ikke er knyttet til tur anbefaler vi at du som dyreeier kjøper ormemidler uten resept på apoteket og ormer dyret hjemme. Hvis du ikke er sikker på hvilket ormemiddel du skal bruke til dyret ditt, kontakt en veterinær.

ContentImageBlock Image

ID-merking

ID-merking

Vi hjelper deg med ID-merking av din hund eller katt. Alle hunder og katter som bor i Sverige må være ID-merket og eierregistrert hos det svenske jordbruksverket før de er 4 måneder gamle. Kravet gjelder både inne- og utekatter. ID-merkingen gjøres av en veterinær og da er det du som dyreeier som foretar registreringen på Statens landbruksverks nettside.

Mikrochip: ID-merking gjøres ved å injisere en mikrochip under huden mellom skulderbladene til hunden eller katten. Dyret trenger ikke å bli bedøvet eller lagt i dvale. Mikrobrikken leses deretter med en brikkeleser. For at brikkenummeret skal kunne knyttes til dyrets identitet og dyrets eier, må dyret være registrert hos Statens landbruksverk. Det er ikke mulig å se med det blotte øye om en hund eller katt er chip-merket, men det trengs en leser for å lese ID-nummeret. Lesere er tilgjengelig hos veterinærer, politi og tollvesen. ID-merking gjøres kun én gang i løpet av dyrets levetid.

ContentImageBlock Image

Vaksinasjon

Vi utfører vaksinasjoner for hunder, katter og kaniner. Å vaksinere dyret ditt gir god beskyttelse mot alvorlige og smittsomme sykdommer som forårsaker unødvendig lidelse og spredning av sykdom. Grunnvaksinasjon beskytter mot de vanligste og alvorligste infeksjonene som forekommer i Sverige. Ved også gjennomføre vaksinasjoner som kreves for utenlandsreiser. Vaksinasjonen føres inn i dyrets vaksinasjonsbevis og ev Sende.

For hunden
For katten
För Kaninen
ContentImageBlock Image

Veterinærkontroll

Vi foretar befaring av valper og kattunger før vi flytter til nytt hjem. Ved en veterinærkontroll undersøker veterinæren valpen eller kattungen og gjør en helhetsvurdering, vurderer allmenntilstand og hull, lytter til hjertet, sjekker øyne, ører, munnhule, tenner og sjekker at kattungen eller valpen beveger seg normalt. og viser ingen tegn til smerte eller andre unormaliteter.

Vi tilbyr også vaksinasjon og ID-merking i forbindelse med veterinærkontrollen.

Etter befaringen utstedes kontrollattest. Sertifikatet må ikke være mer enn 7 dager gammelt når valpen eller kattungen flytter.

ContentImageBlock Image

Helsesjekk

En helsesjekk er en effektiv måte å forebygge og oppdage eventuelle helseproblemer hos din hund eller katt på et tidlig stadium. Regelmessige helsesjekker gjør det mulig å identifisere potensielle problemområder og anbefale passende tiltak for å håndtere dem.

Ved en helsesjekk undersøker veterinæren dyrets allmenntilstand, hull og helsetilstand. Alle friske hunder og katter i alle aldre er velkomne.

ContentImageBlock Image

Helsesjekk før resept

Vi tilbyr helsesjekk før forskrivning av flåttprofylakse og sileo. For å kunne skrive ut reseptbelagte flåttmedisiner og det beroligende midlet Sileo, må vi gjøre en undersøkelse av dyret.

Før flåttsesongen: når du trenger effektiv og langvarig beskyttelse mot flåttbårne sykdommer.

Før nyttår: for lindring av akutt angst og frykt forbundet med støy hos hunder. Sileo er en gel som legges under hundens tunge og begynner å virke umiddelbart.

ContentImageBlock Image

Kjemisk kastrering hannhund/hannkatt

Vi tilbyr kjemisk kastrering, som betyr at det settes inn et hormonimplantat (suprelorin chip) under huden og som gjør at testiklene reduseres og motvirker dyrets produksjon av kjønnshormoner. Prosedyren er rask og enkel og krever ikke at dyret skal sovnes. Effekten varer i enten 6 måneder eller 12 måneder, avhengig av dosen, hvoretter en ny dose er nødvendig.

Kirurgisk kastrering anbefales for tisper og hunnkatter.

ContentImageBlock Image

Rådgivning

Du kan komme til oss dersom du trenger veterinærmedisinsk rådgivning angående ditt dyrs helse og velvære. Vi hjelper deg med å svare på spørsmål om kjæledyret ditt.

ContentImageBlock Image
Card Image
Card Image